Un liceu și o școală din județul Botoșani, decorate de președintele României

banci de scoala goaleUn liceu și o școală din județul Botoșani au fost decorate de președintele României cu prilejul Zilei Educației. Distincțiile au fost oferite Colegiului Național „A.T. Laurian” din municipiul Botoșani și Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Ibănești.

Decorațiile vor fi înmânate directorilor unităților de învățământ, pe 8 octombrie.  Colegiul Național „August Treboniu Laurian” va primi gradul de Comandor; iar Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din satul Dumbrăvița, comuna Ibănești gradul de Cavaler.

Printre toate unitățile de învățământ din țară decorate se numără 36 de colegii, dintre care 33 de colegii naționale, două colegii tehnice și unul pentru agricultură. 50 sunt școli gimnaziale, 4 sunt școli speciale, 9 sunt licee teoretice și tehnologice, un liceu este pedagogic și un liceu este special – pentru elevii cu deficiențe de vedere. Decretul cu decorațiile pentru 101 școli și licee a fost publicat în Monitorul Oficial cu o zi înainte de Ziua Mondială a Educației.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *