VIDEO Scandal fără precedent! Tânăra din Botoșani, care a furat banii unei asociații umanitare, amenințată cu moartea de administrator

Tânăra din Botoșani, care a furat banii unei asociații umanitare, a fost amenințată cu moartea de administrator. Este vorba despre o tânără de 35 de ani, din comuna Drăgușeni, care este cercetată de polițiști pentru că ar fi furat 28.000 lei din conturile asociației Bunici de poveste. Ea este bănuită de comiterea infracțiunilor de delapidare și exercitarea fără drept a unei profesii după ce s-a dat drept asistent medical.

Acum, tânăra a fost amenințată cu violență și chiar cu moartea de către cel care administrează asociația, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani. Bărbatul a fost reținut de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare.

Amenințată cu moartea de administrator

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi amenințat victima, o tânără de 35 de ani, cu acte de violență și cu moartea, creându-i o stare de temere, pe fondul unor neînțelegeri avute din perioada în care victima lucra la asociația administrată de bărbat”, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Tânăra s-a dat drept asistent medical

Potrivit polițiștilor, la data de 13 august a.c. și-ar fi însușit pe nedrept peste 28.000 de lei, sumă încasată pe semnătură de la o instituție publică, respectiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, și care era destinată unei asociații de îngrijire a persoanelor vârstnice, din municipiul Botoșani.

„Totodată, aceasta și-ar fi însușit pe nedrept medicamente care aparțineau beneficiarilor aceleiași asociații și ar fi practicat profesia de asistent medical generalist, în perioada iulie 2023-august 2024, deși nu figurează cu aviz în evidențele filialei Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. La data de 12 septembrie 2024, au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară la trei imobile aparținând unor persoane fizice și la un imobil aparținând unei persoane juridice ( locul de muncă al persoanei reținute), prilej cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă”, precizează reprezentanții Poliției Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *