FOTO Ziua Mondială a Animalelor, marcată de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor cu elevi de la Școala 11 Botoșani

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în fiecare an pe data de 4 octombrie, ziua Sfântului Francisc de Assisi, protector al ecologiei și al animalelor despre care se spune că era capabil să comunice cu necuvântatoarele și să îmblânzească lupii.

Pentru a sensibiliza oamenii cu privire la animale, acest eveniment este sărbătorit în diverse moduri, în țările lumii. Ziua Mondială a Animalelor promovează recunoașterea tuturor animalelor-domestice, sălbatice, cu stăpân sau fără, ca ființe cu drepturi. Este o zi importantă care are ca scop promovarea drepturilor animalelor și susținerii bunăstării lor.

Acest moment a fost marcat și de polițiștii botoșăneni prin activități de promovare a drepturilor animalelor.

Astfel, astăzi, 4 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități de informare cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 11 din municipiul Botoșani.

La activitate au participat peste 100 de elevi, acestora fiindu-le prezentate informații despre drepturile animalelor și responsabilitatea deținerii de animale de companie.

Totodată, a fost evidențiată importanța acestora în dezvoltarea armonioasă si echilibrată a personalității copiilor.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor derulează în permanență activități specifice pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, cu privire la necesitatea respectării unor reguli care să asigure un mediu sănătos pentru toate animalele, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *