Alertă! Un urs a fost văzut într-o pădure din județul Botoșani. Locuitorii, avertizați prin Ro – Alert

Autoritățile sunt în alertă după ce un urs a fost văzut într-o pădure din județul Botoșani. El a fost văzut joi seară, dar și vineri, pe raza comunei Vorona, în zona Runc. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a transmis mesaj RO Alert pentru locuitorii din Vorona, Copălău, Coșula, Cristești, Flămânzi, Tudora și Frumușica.

Cetățenii sunt sfătuiți să:  evite deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară și să păstreze distanța față de animal. De asemenea, nu încercați să vă fotografiați sau să îl hrăniți.

„Aseară, în jur de 06 jumătate, 07, colegii noștri au identificat într-o plantație din zona cantonului silvic Runc, din raza Ocolului Silvic Flămânzi, un urs, nu foarte mare, care era în plantație. Au încercat să-l fotografieze, nu le-a reușit foarte bine. M-au anunțat, noi la rândul nostru am anunțat autoritățile și astăzi colegii noștri care sunt în teren au încercat să limiteze accesul în zona respectivă, mai ales că este sezonul bureților și lumea de la noi, cetățenii din județ, toată lumea caută bureți la data actuală”, ne-a declarat directorul Direcției Silvice Botoșani, Marius Havriș.

Este pentru a doua oară când un urs este văzut în zona noastră, în ultimii ani.

„Nu am avut niciodată până acum în zonă așa ceva, a mai fost cel acum un an doi din graniță de la Baranca, pe care l-am pus că ar fi venit din cauza războiului din Ucraina”, a spus Havriș.

Specialiştii susţin că ursul ar putea veni fie din pădurile din judeţul Suceava, fie din cele din Ucraina, în condiţiile în care de-a lungul istoriei în judeţul Botoşani nu au fost înregistrate oficial exemplare ale acestei specii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *