Zeci de patroni din Botoșani, amendați de inspecția muncii. Ce nereguli au găsit inspectorii ITM

Zeci de patroni din județul Botoșani au fost amendați de inspecția muncii.  În cursul lunii septembrie, în domeniul relațiilor de muncă, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au fost efectuate 109 controale. În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, în valoare totală de 88.000 lei.

În cadrul acestor controale efectuate, au fost depistate 4 persoane prestând muncă nedeclarată, care își desfășurau activitatea fără întocmirea contractului individiual de muncă, pentru care s-au aplicat 4 amenzi în valoare totală de 80.000 lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă, în cursul lunii septembrie, s-au desfăşurat următoarele activităţi: au fost efectuate controale la un număr de 45 agenţi economici, din care au fost sancționați 34, au fost constatate 50 neconformităţi şi au fost dispuse 54 de măsuri, fiind aplicate 7 amenzi în valoare de 53.000 de lei și 58 avertismente.

„Cele mai des întâlnite deficienţe în cadrul acţiunilor de control au fost: nesupravegherea stării de sănătate a lucrătorilor pentru stabilirea aptitudinii în muncă;  necomunicarea evenimentelor;  nepurtarea echipamentului de protecție; neactualizarea listei cu zonele cu risc ridicat și specific; semnalizare de securitate și sănătate în muncă incompletă; instalații electrice cu risc de electrocutare”, anunță ITM.

 

Urmareste-ne pe Google News

VIDEO Tânărul de 22 de ani din Botoșani care a renunțat la fotbal pentru jandarmerie. A fost în echipa de juniori a FC Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *