Comisar șef în cadrul IPJ Botoșani, la ședința cu directorii de școli: Sunt foarte multe sesizări din partea dumneavoastră cu privire la criminalitatea informatică

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au lansat, ieri, la ședința cu directorii de școli, Campania Națională „Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția.”.

Anca Silion Aramă, comisar șef în cadrul compartimentului analiză și prevenire a criminalității din IPJ Botoșani, a atras atenția asupta creșterii criminalității informatice, precizând că această campanie se va desfășura pe un alt nivel, respectiv accesul copiilor la carduri.

Sunt foarte multe sesizări din partea dumneavoastră cu privire la criminalitatea informatică. Până acum, când vorbeam de criminalitatea informatică, vorbeam de acele activități pe care le desfășurăm la clase primare sau gimnaziale pe siguranță online, pe copilul care poate intra pe rețele, care poate nu știe ce să facă și care trebuia să își securizeze cumva datele. Acum, pe criminalitate informatică vorbim de accesul la cardurile copiilor, la cardurile lor de burse, de alocație sau accesul lor la cardurile părinților. Activitățile noastre se centrează în momentul de față pe acest tip de informație, care trebuie să ajungă la ei. Este vorba despre un alt nivel”, a precizat Anca Silion Aramă.

Pe lângă elevi, din grupurile țintă ale campaniei vor face parte și părinți și cadre didactice.  Reprezentantul IPJ Botoșani a  transmis totodată directorilor de școli ca atunci când se confruntă cu situații de criminalitate informatică, să fie solicitați.

Sunt foarte multe sesizări de activități pentru că în clasa X s-au creat conturi false, s-au făcut diverse obrăznicii, ca să le spunem așa, în baza creării acelor conturi false. Și pentru astfel de activități putem fi contactați și solicitați să participăm la ele”, a adăugat reprezentantul IPJ Botoșani.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *