Alarmant! Peste 200 de elevi botoșăneni au abandonat şcoala, iar alți peste 1300 sunt în situaţia de a repeta anul şcolar

Situaţia şcolară a elevilor la sfârşitul anului şcolar trecut este îngrijorătoare la nivelul judeţului Botoşani. Peste 200 de elevi au renunţat definitiv la şcoală, în timp ce alți peste 1300 au rămas repetenți.

Situația a fost prezentată, joi, de inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Bogdan Suruciuc, în ședința cu directorii de școli.

Chiar dacă rata abandonului școlar a fost mai mică în anul școlar 2023-2024 față de anii anteriori, un număr de 219 elevi din județul Botoșani au agățat ghiozdanul în gard.

Şi la capitolul repetenţi stăm destul de prost. În anul școlar trecut au fost 1335 de elevi repetenți, numar mai mare decât în anii anteriori, alți 21 au fost exmatriculați și 156 de elevi au rămas cu situația școlară neîncheiată.

Urmareste-ne pe Google News

VIDEO Inuman! Un copil de trei ani din Botoșani a fost bătut de propria familie. Educătoarea a descoperit calvarul în care trăia micuțul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *