VIDEO Tânărul de 22 de ani din Botoșani care a renunțat la fotbal pentru jandarmerie. A fost în echipa de juniori a FC Botoșani

Un tânăr de 22 de ani, din Botoșani, absolvent al Liceului cu Program Sportiv, a renunțat la fotbal pentru a urma o carieră în jandarmerie. Roger Dănilă are atestat de instructor sportiv și a jucat fotbal pentru echipa de juniori a F.C. Botoșani, iar după terminarea liceului a evoluat la echipele C.S. Dante Botoșani și C.S.O. Viitorul Darabani, din Liga a III- a.

Fiind atras de un loc de muncă stabil și dinamic,  botoșăneanul a decis să susțină examenele de admitere la școala de subofițeri. În prezent, este în practică la Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani.

Programul zilnic la școală începe cu înviorarea, continua cu servirea mesei și întreținerea spațiilor, orele de curs și pregătirea specifică de jandarmi (instrucție de front, cunoașterea armamentului, autoapărare). În fiecare zi, după timpul la dispoziția elevilor, avem două ore de studiu individual, în care aprofundăm noțiunile teoretice predate la cursuri, urmate de masa de seară. Profesorii noștri sunt bine pregătiți și ne ajută să înțelegem materiile predate și specificul profesiei de jandarm. Până pe 20 decembrie suntem în stagiul de practică, care ne ajută să descoperim cu adevărat tainele meseriei de la jandarmii cu experiență. După terminarea școlii militare, aș vrea să lucrez în domeniul ordinii și siguranței publice și să urmez cursurile unei facultăți de drept, care mă poate ajuta la promovarea în carieră”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Roger.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *