FOTO Sute de echipamente medicale au ajuns la Spitalul Județean Botoșani printr-un proiect de patru milioane de euro

Sute de echipamente medicale ultraperformante au fost livrate Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” în cadrul proiectului de prevenire a infecțiilor nosocomiale finanțat prin PNRR.

În valoare de 4 milioane de euro, cu tot cu TVA, proiectul conturat de echipa comună a Consiliului Județean și cea a Spitalului „Mavromati” a obținut, în cadrul procesului de evaluare, cel de al patrulea punctaj la nivel național, 74 de puncte. Prin această finanțare, Spitalul Județean beneficiază de 415 echipamente medicale moderne. Cele mai multe dintre ele au fost livrate și puse în funcțiune, iar în prezent se desfășoară licitațiile pentru ultimele două loturi. Principalele secții dotate cu noile echipamente sunt: laboratoarele de analize medicale, Serviciul de Sterilizare, Secțiile ATI, Blocul operator, Blocul de nașteri, Secția Oncologie, Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, Ambulatoriul integrat și Unitatea de Primiri Urgențe.

„Când este vorba de sănătate, timpul nu are răbdare! Acesta a fost motivul pentru care am demarat cele mai ambițioase proiecte de modernizare a sistemului sanitar botoșănean. În mandatul meu, am atras cele mai mari finanțări europene și guvernamentale pentru proiecte care, odată ce vor fi finalizate, vor schimba radical sistemul sanitar botoșănean. Proiectul de prevenire a infecțiilor nosocomiale este rezultatul unei munci uriașe la care s-au angrenat echipele reunite de la Consiliul Județean și Spitalul «Mavromati», pentru care țin să le mulțumesc”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În acest mandat, sumele atrase de către Consiliul Județean Botoșani din fonduri guvernamentale, europene și PNRR, prin proiecte care vizează modernizarea sistemului sanitar (construcții noi, reabilitare de clădiri și aparatură medicală) depășesc pragul de 50 de milioane de euro. La acestea se adaugă valoarea celor trei proiecte de spitale noi: Pediatrie, Psihiatrie și Săveni, care sunt gata pentru a fi depuse imediat ce se vor deschide axele de finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *