Șefa UPU SMURD din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani: Îmi doresc ca acest spital să redevină ceea ce a fost cândva

Medicul Ramona Guraliuc, șefa UPU SMURD din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, susține  că personalul medical din Urgențe își face treaba corespunzător și este convinsă că reușește să-i mulțumească pe pacienți.

Aceasta a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că își dorește ca Spitalul Județean ”Mavromati” să redevină ceea ce a fost cândva, respectiv să fie pe un loc fruntaș între spitalele din țară.

”Un lucru care ne face cinste, să spun așa, pentru că serviciul de urgență, împreună cu secțiile spitalului Mavromati, fac anumite intervenții, cum ar fi tromboliza în accidentele vasculare, in tromboembolism pulmonar, în accidentele ischemice, iar cele care nu sunt primite în centrul universitar sunt gestionate corespunzător în serviciul de cardiologie, ca o secție care e performantă ca și dotări. Avem și medici care sunt cardiologi tineri și care sunt cardiologi buni, noi ne ocupăm cu resuscitările (…) Avem și noi lucuri cu care ne lăudăm. Dorim să creștem, în continuare, performanța. În UPU pacienții care sunt temporizați sunt atent monitorizați și reevaluați periodic, când merg la domiciliu merg cu tratamentele și investigațiile corespunzătoare. Nu reușim poate 100% să îi mulțumim pe toți cei care vin în acest serviciu, dar zic eu că într-un procent ridicat reușim să ne facem treaba corespunzător. Sunt și situații în care poate, câteodată, comportamentul nostru nu este cel așteptat, dar încercăm să fim calmi, să respectăm legea, să respectăm pacienții, să fim și cu o mână de fier atunci când trebuie, și trebuie înțelese lururile, și trebuie respectate, iar eu cred că lucrurile o să aibă un parcurs pozitiv. Asa simt eu și îmi doresc foarte mult acest lucru. Îmi doresc ca acest spital să redevină ceea ce a fost cândva. Este locul 3 ca și mărime, ca număr de posturi și merităm să avem un loc fruntaș între toate spitalele din țară”, a declarat medicul Ramona Guraliuc.

De la începutul anului și până în prezent au fost 48 de mii de prezentări în UPU de la Spitalul Județean Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *