Primăria Botoșani oferă și în acest an lemne de foc pentru populația nevoiașă. Vezi în ce condiții!

Primăria Botoșani este pregătită să asigure lemne pentru foc și în sezonul rece 2024 – 2025, deoarece dispune de o cantitate însemnată de material lemnos rezultat din toaletări și tăieri de arbori. În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistreze solicitările chiar din debutul lunii octombrie.

Ajutorul este destinat persoanelor care locuiesc în case unde unica sursă de încălzire funcționează pe lemne. Totodată, titularul cererii sau membrii familiei acestuia trebuie să aibă doar o locuință și să nu dețină bunuri cuprinse în lista celor care conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, conform anexei 4 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare.  Lemnele se asigură cu condiția ca venitul net lunar pe membru de familie să nu depășească 1.386 de lei, respectiv 2.053 de lei, în cazul persoanelor singure.

Cererile se depun la sediul Direcției de Asistență Socială, pe strada Săvenilor, la nr.12. După înregistrarea acestora, se fac anchete sociale pentru verificarea celor declarate de solicitanți. Ajutorul constă în asigurarea a câte 1,5 metri cubi de lemne pentru foc pentru fiecare solicitant, fiind posibilă acordarea a două-trei tranșe, în limita stocului disponibil. Au prioritate familiile cu copii și persoanele vârstnice. Lemnele sunt transportate la domiciliul beneficiarilor de către echipe de la Direcția de Servicii Publice. În depozitul Direcției de Servicii Publice se află 135 de metri cubi de material lemnos. În sezonul rece 2023 – 2024, au primit lemne pentru foc 90 de familii.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *