Șefii de secție de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, băgați în ședință. Contractul cu Casa de Asigurări nu se realizează, iar internările sunt tot mai puține

Șefii de secție de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, băgați în ședință de managerul Corneliu Prepeliță, după ce s-a constatat că timp de trei luni unitatea spitalicească nu și-a realizat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Corneliu Prepeliță spune că nu au fost realizați indicatorii financiari în ultimele trei luni, asta în condițiile în care, din luna iulie, banii alocați cu Casa de asigurări au fost și mai mulți. Practic, fondurile au fost suplimentate de Casa de Asigurări, însă spitalul nu reușește să le atragă în totalitate.

Astăzi voi avea o ședință cu Consiliului medical al spitalului, unde vom discuta prioritar atât activitatea medicală a unității sanitare, dar și realizarea indicatorilor financiari, respectiv realizarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. A fost o perioadă de vară, când există și o adresabilitate mai scăzută, având în vedere mobilitatea populației în timpul concediului, însă un alt motiv este acela că pe perioada estivală mulți medici , și e și firesc, își iau concediu în luna iulie-august-septembrie, iar contractul se realizează prin medici. Acestea sunt principalele cauze. Este un procent ușor gestionabil, care va fi depășit”, a declarat Corneliu Prepeliță.

Managerul spitalului a declarat că le va cere medicilor șefi de secții mobilizarea în vederea realizării contractului. Potrivit sursei citate,  deși adresabilitatea este foarte mare la Unitatea de Primiri Urgențe, numărul internărilor este la 30% din cazurile care se prezintă la urgențe.

”Vom cere gestionarea și identificarea cazurilor care vor fi internate. Având în vedere o adresabilitate foarte mare la Unitatea de Primiri Urgențe, este un număr mic de internări, din cazurile prezentate sunt undeva la 32%. Probleme financiare nu sunt, în sensul  de a nu putea fi plătite utilitățile, facturile în curs și nici nu încape în discuție fondul de salarii (…) Având în vedere oportunitatea care ni s-a oferit, în sensul de a realiza venituri suplimentare în cadrul spitalului, trebuie să realizăm contractul. Odată ce casa îți asigură mai mulți bani, e păcat să nu-i accesezi”, a adăugat Prepeliță.

La rândul său, medicul Ramona Guraliuc, șefa UPU SMURD Botoșani, a declarat că toți medicii spitalului trebuie să pună umărul pentru ca gradul de internări să crească.

”Ca să reușim, trebuie să fim împreună. Domnul manager singur nu o să reușească să ia decizii pe care dumnealui sau Comitetul director să le respecte. Trebuie să le respectăm cu toții și trebuie să înțelegem că trebuie să punem umărul la treabă cu toții. Sunt secții care cu adevărat trag la o căruță și secții care trag mai puțin la acestă căruță din diverse motive. Nu este apanajul meu să discut acum care, cine, dar cert este că acum trebuie să fie un reset pentru toată lumea. Dacă ne dorim cu adevărat să ne fie bine și Spitalul Mavromati să fie un nume și să impunem respect pentru populația județului și pentru cei din țară, trebuie să ne asumăm acest lucru și trebuie să muncim la fel. (…) Pacienți sunt și au fost dintotdeauna, ba chiar după pandemie suntem pe pantă ascendentă, dar trebuie să ne asumăm și să gestionăm corespunzător situația.”, a declarat Ramona Guraliuc.

De la începutul anului și până în prezent au fost 48 de mii de prezentări în UPU, iar din aceștia doar 11 mii au fost internați.

Urmareste-ne pe Google News

 

One thought on “Șefii de secție de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, băgați în ședință. Contractul cu Casa de Asigurări nu se realizează, iar internările sunt tot mai puține

  1. De ce sunt internări puține și vin puțini oameni la spitalul din Botoșani?
    Vă dau un exemplu : Dacă mergi la UPU și domnul doctor Alamâi Vasile în loc de infecție urinară îți scrie la diagnostic lombosciatica, vrei sa te mai internezi în spital?
    Cam așa stau treburile în Botoșani.
    Ce s-a schimbat?
    Modul în care dialogheză asistenții, infirmierii cu tine.
    Sunt politicoși, te fac să te simți în siguranță bineînțeles până vezi diagnosticul de pe fișă. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *