Reacția Poliției în cazul minorilor care aruncau cu pietre și cărămizi în geamul unor botoșăneni. „Au fost înregistrate o reclamație și un dosar penal”

Poliția Botoșani a reacționat în cazul minorilor care aruncau cu pietre și cărămizi în geamul locuinței unor botoșăneni de pe strada Primăverii. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani susțin că la nivelul Poliției Municipiului Botoșani sunt înregistrate două sesizări, una cu privire la faptul că mai mulți tineri au făcut gălăgie la locuința reclamantei și îi bat în geam și o altă sesizare privind infracțiunea de distrugere a unuia dintre geamurile locuinței.

„În urma acestor sesizări au fost înregistrate o reclamație și un dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptelor, iar în funcție de rezultate se vor dispune măsuri conform prevederilor legale. În ceea ce privește modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către polițiștii implicați în gestionarea faptelor sesizate, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, urmând să se stabilească dacă au fost îndeplinite procedurile legale”, precizează sursa citată.

Reamintim că niște botoșăneni din cartierul Primăverii, din municipiul Botoșani, sunt terorizați de un grup de copii, care le bat frecvent în geam și le aruncă cu pietre doar de distracție. Minorii văd asta ca pe o distracție, iar locatarii de la un apartament de la parter au considerat inițial că, fiind copii, a fost doar o joacă și vor renunța la astfel de apucători.

Ceea ce părea a fi o întâmplare a devenit însă un obicei, spre disperarea oamenilor, nevoiți chiar să schimbe sticla la geam din cauza lor. Mai nou,  tinerii nu aruncă doar cu pietre, ci și cu cărămizi. De părinții lor nu reușesc să dea așa că au făcut plângere la poliție. Au sunat la 112 de aproximativ 10 ori, apoi au fost direct la sediul de poliție.

„De fiecare când am fost la cineva am fost plasat la altcineva. Nu mă bagă nimeni în seamă. În fiecare zi vin aici, dar nu se rezolvă”, spune, supărat, botoșăneanul.

Printre cei terorizați de puștani se numără și o femeie imobilizată la pat, care locuiește cu fiul ei, ce are grijă de ea.

„Acu ceva timp au spart un geam, apoi aproape în fiecare seara băteau în geam și aruncau cu pietre. Poliția a fost sunată de nenumărate ori, niciodată nefăcând nimic. Acolo locuiește o femeie imobilizata la pat cu fiul ei care are grija de ea . Au pus si camera de supraveghere, i-au surprins, dar la fel Politia nu a făcut nimic. Păgubiții au fost și au cerut la un magazin imagini mai clare de pe camere, cei de la un magazin au găsit imagini, dar Politia nu a mai fost sa ceara imaginile. Au anunțat ei Politia ca au vorbit cu cei de la magazin și exista imagini clare, dar tot nu au fost după ele. Doamna imobilizata la pat, are patul exact sub geam, sa mai vadă afara. Dacă cădea în geamul care a mai fost spart, ajungea cărămida cu cioburile peste dumneaei probabil. Noroc ca a spart altul dublu”, spune botoșăneanul.

Oamenii au ajuns la capătul răbdării și cer încă o dată Poliției să ia măsuri în privința tinerilor cu apucături de delicvenți.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *