Botoşăneanul care a ameninţat cu moartea mai mulţi pădurari, în arest la domiciliu

Botoşăneanul care a ameninţat cu moartea mai mulţi pădurari a fost plasat în arest la domiciliu, în baza unei sentinţe a Judecătoriei Botoşani. Iniţial, bărbatul de 37 de ani a fost reţinut de poliţişti, iar procurorii au propus arestarea preventivă a acestuia, dar magistraţii Judecătoriei Botoşani nu au admis propunerea Parchetului şi au dispus arestul la domiciliu.

Botoșăneanul, de 37 de ani, din comuna Corni, este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj după ce a amenințat cu moartea pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Mihai Eminescu.

În perioada iulie-august a.c., în timp ce se afla pe fondul forestier, din cadrul Ocolului Silvic Mihai Eminescu, pe fondul unui conflict generat de faptul că pădurarii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-au solicitat bărbatului să părăsească zona, acesta i-ar fi amenințat cu moartea și cu acte de violență.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 227 alin. (1) Cod procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 4121/143/P/2024 privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul BRACĂU CRISTIAN-SEBASTIAN. În baza art. 227 alin. 2 raportat art. 202 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și art. 218 Cod procedură penală dispune luarea faţă de inculpatul, BRACĂU CRISTIAN-SEBASTIAN, cercetat sub aspectul săvârşirii a 5 (cinci) infracţiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin 1, 4 Cod penal rap. la art. 206 alin. 1 Cod penal și a unei infracţiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin 1, 4 Cod penal rap la art. 206 alin. 1 Cod penal, toate cu aplicarea art.38 alin. 1) din Codul Penal, a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 02.10.2024, până la data de 31.10.2024, inclusiv.

În temeiul art. 221 alin. 1 din Codul de procedură penală măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar ce a luat măsura. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice direct sau indirect cu persoanele vătămate , sau cu membrii de familie ai acestora. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Conform art. 221 alin. 5 din Codul de procedură penală inculpatul poate părăsi imobilul în care locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. (6) Cod de procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu va fi achitat Baroului Botoşani din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 01.10.2024, ora 15.17.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *