Primăria Botoşani, obligată să vândă o locuinţă ANL către un chiriaş la preţul de 27.000 euro

Primăria Botoşani a fost obligată, luni, să vândă o locuinţă construită prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) către un chiriaş la preţul de 27.000 euro. Cea care a deschis acţiunea împotriva Primăriei, a Consiliului Local, dar şi a societăţii comerciale Locativa, este Lenuţa Chelariu, care a fost nemulţumită de o hotărâre pe care Consiliul Local al municipiului Botoşani a adoptat-o în urmnă cu doi ani, prin care era stabilit preţul locuinţei.

În preţ era inclus şi un comision de 1,5% din valoarea locuinţei, pe care însă magistraţii de la Tribunalul Botoşani l-au eliminat.

Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Anulează în parte H.C.L. nr. 325/28.07.2022, respectiv art. 2 alin. 2 din această hotărâre, relativ la preţul de vânzare a locuinţei şi la comisionul de 1,5 % din valoarea locuinţei. Obligă pârâtul C.L. Botoşani să emită o nouă hotărâre prin care să stabilească, pentru petenta din cauză, un preţ de vânzare a locuinţei de 27.371 Euro (achitat în lei, la cursul Euro B.N.R. din data plăţii), fără comisionul de 1,5 % menţionat. Obligă pârâţii la plata cheltuielilor de judecată – 4100 lei. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *