VIDEO A fost semnat contractul de finanțare pentru lucrările la Drumul Vămii. Federovici: Realizăm într-adevăr o axă strategică a județului Botoșani

Președintele în exercițiu al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, a semnat, luni, la finalul ședinței de CJ, contractul de execuție a lucrărilor pentru Drumul Vămii, care leagă localitățile Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca, Rădăuți-Prut, are o lungime de 49 de kilometri.

„Prin realizarea acestei investiții, așa cum am spus-o în nenumărate ori, realizăm într-adevăr o axă strategică a județului Botoșani, care începe de la limita cu județul Iași, de la comuna Șipote- Răuseni, și traversează județul Botoșani în integralitatea sa, adică până la Vama Rădăuți Prut”, a declarat Doina Federovici.

Valoarea totală a proiectului, în care sunt incluse lucrările de construcție, serviciile de supervizare și dirigintare, TVA-ul, taxele și rezerva de implementare, se ridică la 68 de milioane de euro, adică 339.731.687,66 lei. Finanțarea lucrărilor este din fonduri europene. Consiliul Județean a depus acest proiect pentru finanțarea din Programul Regional Nord-Est 2021-2027, suma eligibilă fiind de 60 de milioane de euro. Diferența de 8 milioane de euro o reprezintă cofinanțarea administrației județene. 

Proiectul presupune modernizarea căii de rulare pe toți cei 49 de kilometri și realizarea a trei consolidări și stabilizări de teren pe o distanță totală de 1,8 kilometri: în dreptul iazului de la ieșirea din Hănești, la ieșirea din Săveni și în comuna Drăgușeni. De asemenea, se vor face peste 2 kilometri de drenuri, se vor construi 5 poduri și 80 de podețe transversale. Drumul va avea 26 de parcări și stații de autobuz, precum și 2 platforme de cântărire. Pe lângă lucrările la calea de rulare, vor fi construite trotuare pe 25 de kilometri și piste de biciclete pe o lungime de 16 kilometri. În ceea ce privește siguranța drumului, intersecțiile vor fi iluminate și se vor monta parapete metalice pe 1.683 de metri. De-a lungul drumului, vor fi amplasate și patru stații de reîncărcare electrică.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *