Măsuri luate de Inspectoratul Școlar Botoșani, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile. Anunțul inspectorului general, Bogdan Suruciuc

Conducerea Inspectoratului Școlar Botoșani anunță măsuri la nivelul școlilor, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile anunțate.

Bogdan Suruciuc, inspector general al IȘJ Botoșani, a cerut directorilor de școli să anunțe problemele pe care le întâmpină în desfășurarea activității la nivelul unităților de învățământ și a oricărei situații care ar putea genera suspendarea sau desfășurarea procesului educativ în sistem online sau hibrid.

Mă preocupă siguranța elevilor și desfășurarea în condiții optime a procesului educațional în unitățile de învățământ din județul Botoșani! Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile anunțate, pentru siguranța copiilor și a personalului din școlile botoșănene, am făcut un apel către toți directorii unităților de învățământ din județ, pentru a avea în vedere următoarele: monitorizarea, îndeaproape, a situației în teritoriu: acces îngreunat către unitățile de învățământ, lipsa alimentării cu energie electrică, gradul de afectare a infrastructurii educaționale în urma averselor;  transmiterea către Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în regim de urgență, a oricărei situații care ar putea genera suspendarea sau desfășurarea procesului educativ în sistem online/hibrid; toate echipamentele IT să fie deconectate de la sursele de alimentare cu energie electrică, pentru a evita defectarea acestora în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică; comunicarea eficientă și transparentă cu părinții/reprezentanții legali ai copiilor în ceea ce privește situația unităților de învățământ, în special în cazul în care procesul educativ este afectat. Vă asigur de disponibilitatea și sprijinul meu în rezolvarea problemelor întâmpinate în desfășurarea activității la nivelul școlii!”,a declarat Bogdan Suruciuc.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *