Brico Depot vinde magazinele. Ce retailer de bricolaj din România ar putea să le preia!

Brico Depot, stiri, botosani, praktiker,Apar schimbări pe piața de retail și bricolaj din România. Se pregătește tranzacția anului: Leroy Merlin este în discuții pentru a achiziționa magazinele unui rival, potrivit unor surse de pe piață.

Brico Dépôt și-a exprimat deschiderea de a vinde magazinele, iar Leroy Merlin ar fi principalul jucător interesat de această achiziție. Leroy Merlin e într-o continuă dezvoltare, obiectivul fiind ca în cinci ani să depășească Dedeman, care e lider pe piață în momentul de față.

Întrebați despre această tranzacție, reprezentanții Leroy Merlin nu au confirmat, dar nici nu au infirmat, așa că nu rămâne decât să așteptăm un anunț oficial din partea lor.

“Nu dorim să comentăm aceste informaţii. Leroy Merlin în România, la fel ca toate companiile ADEO, lucrează la planul său de dezvoltare fizică şi digitală, cu scopul de a fi util locuitorilor din zonă. Problemele legate de locuinţe sunt în primul rând locale şi necesită apropierea de locuitori. Următoarele magazine Leroy Merlin ce se vor deschide sunt programate astfel: Piteşti săptămâna viitoare, iar altele vor urma, inclusiv două magazine în Bucureşti în 2025”, au spus oficialii grupului ADEO, controlat de familia franceză Mulliez, prin reprezentanţii Leroy Merlin.

Dedeman este cel mai mare magazin de bricolaj din România, în prezent. E deținut de frații Pavăl și are 62 de magazine, 5 centre logistice, parc auto propriu şi peste 13.000 de angajaţi.

Imediat după pe listă se află Leroy Merlin, care e la bătaie cu Hornbach. Leroy Merlin are 21 de magazine în România şi va deschide în octombrie încă unul. A încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 3,1 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de anul precedent, noteaza RomaniaTV

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *