Ce face acum tânărul din sistemul de protecție al DGASPC Botoșani, care a intrat cu 9.88 la facultatea de matematică. Sebi este un exemplu demn de urmat

Sebastian Șerban, un tânăr din sistemul de protecție al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, care a fost admis, anul trecut, la Facultatea de Matematică a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași cu media 9.88, este un exemplu de determinare, seriozitate, muncă.

După un rezultat de excepție la bacalaureat, Sebi a fost admis la Universitatea „A.I. Cuza Iași”, Facultatea de Matematică cu media 9,88. Este un tânăr cu idealuri frumoase și care a finalizat clasa a XII-a la Liceul „Regina Maria” Dorohoi cu media generala 10.

Rezultatele la bacalaureat au fost pe aceeași linie: 9,60 la biologie, 9,55 limba și literatura română și 10 la matematică.

Sebi oferă însă încă o dată un exemplu demn de urmat. Este voluntar Ajungem MARI de anul trecut, iar până atunci a fost chiar el beneficiar al acestui program. După ce oamenii dragi, cei care l-au protejat întreaga viaţă, s-au stins la scurt timp, unul după celălalt, Sebastian a ajuns la vârsta de 13 ani în sistemul de protecţie.

„Principalele amintiri se învârt în jurul copiilor din Dorohoi cu care am crescut, cărora le duc lipsa şi acum şi pe care merg din când în când să îi revăd”, a povestit tânărul.

Este însă recunoscător tuturor celor care i-au îndrumat paşii în aceşti ani, de la personalul din complex, asistenţii maternali şi instructorii educaţionali la voluntarii Ajungem MARI.

„Ştiu foarte bine cum este sistemul, ştiu deficienţele sale, ştiu şi avantajele sale şi ştiu ce fel de copii sunt acolo. În plus, din moment ce am trăit acolo cunosc foarte bine atât mentalitatea, cât şi contextul, precum şi ceea ce trebuie să fac în legătură cu asta. Este motivul pentru care m-am angajat să fiu voluntar Ajungem MARI, din plăcere şi pentru că la rândul meu am primit acest ajutor”, a povesti, pentru garbo.ro, tânărul.

Sebastian crede că în fiecare copil şi tânăr există voință, însă puterea de a lupta vine şi din ajutorul primit din partea celorlalţi.

„Copiii au nevoie de voluntari şi noi avem nevoie de copii deoarece cum ei pot învăţa de la noi şi noi putem învăţa de la ei: să fim buni, să avem compasiune, empatie şi să vedem că şi noi suntem copii la rândul nostru. Iar pentru cei care vor să devină voluntari, vă încurajez din toată inima să faceţi asta deoarece fiecare are ceva de oferit şi mereu veţi avea cui să împărtăşiţi tot ce este mai bun”, mai spune Sebi.

Modulul de voluntariat Ajungem MARI, dedicat copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie începe pe 15 noiembrie 2024 şi se încheie pe 30 iunie 2025, cu posibilitatea de prelungire. Voluntarii urmează să dedice 3 ore pe săptămână copiilor, ajutându-i la teme şi meditaţii, oferindu-le sprijin moral şi emoţional şi, implicit, şansa unei vieţi normale.

Cum te poți alătura

Vârsta minimă de recrutare este de 16 ani. Voluntarii Ajungem MARI sunt în majoritate adulţi, studenţi sau liceeni care împărtăşesc aceeaşi dorinţă, aceea de a ajuta copiii vulnerabili. Cu toţii trec printr-un proces iniţial de pregătire necesar pentru toţi cei care ajung să lucreze cu copiii din sistemul de protecţie. Sunt etape importante menite să ajute în procesul de selecţie a oamenilor potriviţi, care sunt decişi să fie alături de copii pe termen lung.

Fiecare voluntar contează. Este momentul ca oamenii cu suflet mare să îşi unească forțele și să le ofere acestor copii șansa la un viitor mai bun.

Modulul de voluntariat începe pe 15 noiembrie 2024 și se încheie pe 30 iunie 2025, cu posibilitatea de prelungire. Procesul de recrutare este deschis până la 30 septembrie, iar cei interesați pot aplica pe site-ul oficial: https://www.ajungemmari.ro/devinovoluntar.

Urmareste-ne pe Google News

Povestea tânărului din Botoșani cu rezultate școlare remarcabile. „Viața a început să se schimbe de la moartea bunicii mele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *