Tânără din Botoșani terorizată de un individ. „Mă urmărește și mă hărțuiește atât online, cât și în viața de zi cu zi”

O tânără din Botoșani a ajuns să fie pur și simplu terorizată de un individ, care o hărțuiește în permanență, spune ea, de ani de zile.

„Mă urmărește și mă hărțuiește , atât online, cât și în viața de zi cu zi. Autoritățile ridică din umeri, că nu au ce face, că „nu mi-a făcut nimic””, spune Maria, care a făcut publică și fotografia tânărului.

Tânăra povestește că din 2020 până în prezent i-au fost sparte conturile de social media, iar individul a deschis conturi de whatsapp, tiktok, instagram și facebook cu numele său și i-a contactat pe toți cei pe care îi cunoaște și membrii familiei sale adoptive.

„Hainele îmi sunt furate constant de pe uscătorul de la balcon și umblă îmbrăcat cu ele pe stradă. M-am trezit cu el la facultate în Suceava, mi-a contactat toți colegii de facultate, de liceu, de antrenament și le-a trimis mesaje defăimătoare”, spune Maria.

Recent, pe 17 septembrie seara, aceasta s-a întâlnit cu o fostă colega la un supermarket. Ce a urmat este de domeniul filmelor.

„A două zi, aceasta fată are o conversație cu un cont de instagram cu numele meu. (Nu eram eu și nu e prima dată). Pe 20septembrie port o conversație în messenger în legătură cu implicarea mea în campania de ajutor a celor din Galați. Astăzi, 23 septembrie, acest individ, contactează reprezentantul asociației pe whatsapp ca fiind „fratele meu” și că vrea să meargă și el la Galați. Ca să nu mai spun că nr de whatsapp era cu poza mea. Cum a aflat ce vreau să fac?? Habar nu am, mai ales că abia azi m-am decis să merg… am făcut voluntariat – era prezent non stop prin zonă și mi-a contactat inclusiv formatorii. Merge în diverse locuri și se prezintă drept logodnicul meu. Sunt zeci de întâmplări și am ajuns intr-un punct în care simt că totul este mult peste puterea mea de toleranță. Mă afectează psihic, simt frustrare că nimeni nu face nimic, că toți ridică din umeri. Ultima dată când am fost în contact cu reprezentanții poliției am ieșit de acolo simțindu-mă vinovată, așa discuție am avut”, povestește Maria.

„La nivelul Poliției Municipiului Botoșani a fost înregistrată o plângere penală depusă de victimă, în luna martie 2022, pentru infracțiunea de hărțuire. Dosarul a fost soluționat în luna mai 2022, fiind înaintat unității de parchet competente cu propunere de clasare, întrucât victima și-a retras plângerea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

După ce tânăra s-a plâns de modul în care poliția a gestionat cazul său, conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, „pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri de la procedurile legale”.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *