Poliția rutieră va fi echipată cu tehnologie de ultimă generație. Procesele verbale vor putea fi completate electronic

Tehnologia de ultimă generație ajunge și la polițiștii rutieri. Aceștia vor putea, în viitorul apropiat să completeze procesele verbale electronic ori să facă cercetări la locul producerii unui accident, mult mai rapid, astfel ca traficul să fie reluat într-un timp cât mai scurt.

Procesele verbale pe care agenții de poliție le completează cu pixul vor fi de acum scrise electronic, iar șoferii vor primi o copie, pe loc.

Când polițistul notează ce regulă ați încălcat, va fi generată, automat, sancțiunea pe care trebuie să o aplice.

Ciprian Martin – agent de poliție:
 „Simplifică foarte mult modalitatea de redactarea a proceselor verbale. Înlătură aproape complet eroarea umană și implementează în timp real abaterile aproape în timp real”.

Și actualul etilotest, care dă erori, ar urma să fie schimbat cu etilometrul Druger 7500 considerat mai performant. Aparatul este rapid: este suficient să expiri lângă acesta câteva secunde, ca să afli rezultatul.

Dacă măsurătorile la accidentele rutiere se făceau cu ruleta metrică, de acum polițiștii români vor primi un aparat special care-și face singur treaba.

Sergiu Hășdățean – inspector principal de poliție: 
Este un aparat ultraperformant care scanează 3D locul producerii accidentului rutier. Măsurătorile fiind făcute cu o precizie atât de mare practic se înlătură eroarea umană. O scanare standard alb negru sau color durează în jur de 2-3 minute”.

Cel mai mare avantaj, spun și polițiștii, este că înjumătățește timpul și eliberează traficul mai rapid., potrivit Pro TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *