FOTO Un botoșănean a dat de necaz după ce a fost oprit de polițiști în trafic. Cum a încercat să-i păcălească pe oamenii legii

Un botoșănean a dat de necaz după ce a fost oprit de polițiști în trafic. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, joi, 26.09.2024, ora 01.50, în urma unei activități de cooperare între polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești și Secției 3 Poliție Rurală Marginea, organele de poliție au identificat pe DJ291A Costișa, o autoutiltiară condusă de către un bărbat de 55 ani, din com. Trușești, județul Botoșani.

I s-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale și ale vehiculului, iar acesta s-a conformat și a înmânat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și o poliță de asigurare obligatorie RCA.

La controlul autoutilitarei, s-a constat că aceasta era aparent încărcată cu nisip, însă polițiștii au efectuat verificări suplimentare, stabilind că sub încărcătura de nisip, în interiorul benei era o cantitate importantă de material lemnos despre care șoferul a declarat că îi aparține însă nu deține documente de însoțire.

S-a procedat la interogarea aplicației SUMAL CONTROL, rezultând faptul că, pentru autoutilitara în cauză, nu a fost emis niciun aviz de însoțire al materialului lemnos. Având în vedere aspectele constatate, autoutilitara a fost condusă la punctul de depozitare din zona Cantonului Silvic de pe raza comunei Marginea, pentru a se stabili cantitatea de material lemnos transportată. Personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a stabilit că în autoutilitară se află cantitatea de 5,008 mc cherestea rășinoase în valoare totală de cca. 4.300 lei. În aceste condiții, cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Marginea, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a), pct. 2 din Legea 171/2010 M”, au precizat reprezentanții Poliției.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *