Tabăra de scriere creativă la Memorialul Ipotești

În perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2024, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție în subordinea Consiliului Județean Botoșani, va avea loc ediția a IV-a a Taberei de scriere creativă.

Pe 15 ianuarie 2021, la gala de decernare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, criticul Al. Cistelecan venea cu inițiativa de a organiza anual la Ipotești ateliere de scriere pentru tineri poeți. În vara aceluiași an, Memorialul Ipotești, cu susținerea CJ Botoșani, organiza prima Tabără de scriere creativă. Începând cu ediția din 2023, tabăra este organizată în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității din București.

Programul Taberei de scriere creativă de la Ipotești, ediția a IV-a, cuprinde ateliere de scriere, lecturi, discuții zilnice, vizite de documentare, la care vor participa tineri scriitori din Brașov, București, Chișinău, Craiova. În după-amiaza zilei de 28 septembrie, invitatul special al taberei, prozatorul Dan Lungu, va ține un atelier de scriere.

Tabăra de scriere creativă de la Ipotești, ediția a IV-a, este coordonată de scriitorii Simona Popescu și Dumitru Crudu.

În cadrul Taberei de scriere creativă de la Ipotești, scriitorii începători vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu un set de instrumente teoretice și să-și dezvolte abilitățile practice de scriere a unui text artistic (poezie și proză).

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *