Vouchere alimente 2024. Greşeala care te lasă fără bani de cumpărături la supermarket

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat faptul că, în luna octombrie a acestui an, urmează să fie încărcate cardurile sociale cu o nouă tranșă de bani. Aproximativ 2,6 milioane de români beneficiază de acest ajutor financiar.

În acest an, programul social „Sprijin pentru România”, care oferă românilor cu venituri mici un ajutor de 250 de lei la fiecare două luni pentru achiziționarea de alimente, se desfăşoară în condiţii asemănătoare cu cele din 2023, fiind modificată, așa cum ați citit mai sus, limita de venituri.

Până în prezent, beneficiarii au primit sumele corespunzătoare în lunile februarie, aprilie, iunie şi august. Astfel, mai rămân de acordat doar două transe, în lunile octombrie şi decembrie, totalizând 500 de lei.

Noi reglementări au fost introduse în modul de acordare a cardurilor de alimente pentru persoanele vulnerabile. Astfel, la ultima ședință a Comitetului Consultativ pentru Persoane Vârstnice s-a stabilit că cei cu venituri din surse diverse, precum arende, dobânzi, dividende sau jocuri de noroc vor pierde acest beneficiu.

Modul în care sunt acordate cardurile de alimente pentru persoanele vulnerabile a suferit recent unele modificări. În cadrul Comitetului Consultativ pentru Persoane Vârstnice s-a stabilit că persoanele cu venituri din surse diverse, precum arende, dobânzi, dividende sau jocuri de noroc vor pierde cardurile de alimente.

În plus, pragul de venit până la care se acordă cardurile de alimente a crescut de la 2.000 la 2.210 lei. Totuși, pensionarii care pe lângă pensie au venituri din dividende sau din jocurile de noroc și depășesc acest nivel, nu vor mai fi eligibili pentru a primi cardul de alimente, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *