Peste 1.600 de locuri au fost scoase de concurs la școlile de poliție. Care sunt cerințele și perioada admiterii

Peste 1.600 de locuri au fost scoase la concurs la mai multe școli de poliție, iar timpul în care înscrierile pot fi depuse este limitat.

Aproximativ 1.640 de locuri au fost scoase la concurs la Școlile de Poliție „Vasile Lascăr” de la Câmpina și la „Septimiu Mureșan” de la Cluj Napoca, iar cererile de înscriere se pot depune până în data de 6 octombrie. Apoi, va fi completat un dosar de înscriere și se va susține proba fizică, programată în perioada 1-6 noiembrie 2024.

Ce precizează Poliția Română

Poliția Română a menționat că 1.340 de locuri au fost scoase la concurs pentru Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” și că 300 au fost scoase la concurs pentru Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” de la Cluj Napoca.

”În perioada octombrie – decembrie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unităţi de învăţământ postliceal ale Poliţiei Române: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, pentru formarea agenţilor de poliţie”, a anunțat, astăzi Poliţia Română.

”Cererile tip de înscriere, precum şi, după caz, consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează şi se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, până la data de 6 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică” a relatat Poliția Română.

„Unităţile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de înscriere. Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală”, au mai transmis aceștia.

Pentru completarea dosarului de înscriere, toți candidații vor avea timp până pe 24 octombrie să depună toate documentele ce le sunt solicitate.

Calendarul și probele admiterii în școlile de poliție

După finalizarea probei dosarelor urmează evaluarea psihologică a candidaților, proba sportivă, proba scrisă, iar în final, proba medicală în cadrul căreia candidații sunt evaluați conform baremului publicat în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 93Bis din 2 februarie 2023.

Proba sportivă, după cum am precizat, va fi susținută în perioada 1-6 noiembrie 2024, indiferent de școala de poliție, urmată de proba de evaluare a cunoștințelor la data de 9 noiembrie. Rezultatele probei scrise vor fi afișate pe 10 noiembrie, pe website-ul unității de învățământ respective.

Proba scrisă este de tip grilă, cuprinzând subiecte de limbă română, limbă engleză sau franceză, legislație specifică postului și instituțiilor statului, educație civică și cetățenească, evaluare a capacității de sinteză și analiză, precum și exerciții de raționament logic.

Examinarea medicală va avea loc de pe 13 noiembrie până pe 23 decembrie 2024, în ordinea descrescătoare a notelor finale obținute, iar rezultatele finale ale admiterii se postează pe website-ul fiecărei unități de învățământ la 24 decembrie 2024.

În plus, cei care au susținut examenul de admitere la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, la sfârșitul acestei veri și care au luat examenul cu o medie peste 5,00, vor putea solicita repartizarea fără concurs de admitere la o școală postliceală a MAI, noteaza RomaniaTV

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *