Se pregătește ridicarea unei noi biserici în municipiul Botoșani. Primăria consultă populația

foto generic

O nouă biserică urmează a fi construită în municipiul Botoşani. Este vorba de o biserică al cărui hram va fi Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla. Noul lăcaş de cult creştin ortodox va fi ridicat pe un teren din spatele Hotelului Premier, cu acces dinspre strada Pacea.

Primăria Botoșani a lansat consultarea publicului pe tema construirii noului lăcaș de cult.

Potrivit Planului Local de Urbanism afferent PUZ, Parohia Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla deţine un teren de 1.679 metri pătraţi dobândit în urma unei donaţii.

Investiția presupune construirea unei biserici, cu paraclis, anexe şi împrejmuiri, spații verzi. Biserica va avea o suprafaţă desfăşurată de până la 260 metri pătraţi.

Urmăreşte-ne pe Google News!

2 thoughts on “Se pregătește ridicarea unei noi biserici în municipiul Botoșani. Primăria consultă populația

  1. Locatarii din zona Pacea sunt arondati la biserica cu același nume iar ceilalți creștini apartin parohiei Pavel &Co din zona gării Botoșani.
    De ce se mai face incă o biserică? Care e faza sau poanta !?
    Pe bune, în Botoșani( jud + mun) bisericile sunt…… goooooooale in majoritatea timpului, alea 3-4 băbuțe cu păcate imaginare nu se pun. Tinerii din gen Z nu merg la biserică( o detestă), oamenii muncii ( 25-60 ani) sunt tehui de cap din cauza ratelor, iar pensionarii o ” ard” aiurea la „shopping” că …se plictisesc la pensie. 😋
    Revin cu intrebarea: pt cine se mai face o biserică in acea zonă pustie !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *