Caz deosebit la Maternitatea Botoșani. Naștere cu preotul pregătit pentru botez în sala alăturată

Caz deosebit la Maternitatea Botoșani înregistrat în urmă cu câteva săptămâni. O mămică, care a descoperit pe timpul sarcinii că va naște un copil cu cea mai gravă malformație și care ar putea muri la câteva ore, nu a dorit să oprească sarcina din evoluție din dorința de a-și boteza copilul.

Nașterea a avut loc prin cezariană, iar intervenția s-a desfășurat cu preotul pregătit pentru botez în sala alăturată.

Acel copil s-a născut cu hipoplazie de cord stâng, cea mai gravă malformație congenitală care poate să existe. Practic, o bucățică din inimă stângă lipseste sau este atât de puțin dezvoltată, încât inima nu-și poate efectua funcția și dacă nu se ajunge la intervenție în primele zile de viață, decesul se produce. Acest copil diagnosticat antinatal cuprindea patru malformții grave, împreună cu malformația de cord, și părinții au fost sfătuiți de centre universitare să se pregătească ca în momentul nașterii, copilul să se nască fie mort, fie să decedeze în primele minute de viață. Operația de cezariană s-a desfășurat, părinții au dorit ca acest copil să fie botezat și de asta nici nu am făcut acea oprire a sarcinii. Intervenția s-a desfășurat cu preotul pregătit pentru botez în sala alăturată”, a declarat medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie la Maternitatea Botoșani.

Medicii botoșăneni au intervenit imediat ce bebelușul a fost născut și au reușit să-l stabilizeze și să-l salveze. Ulterior, micuțul a fost transferat la o clinică de specialitate din Milano, Italia, unde a fost supus cu succes unei intervenții chirurgicale.

Aplicând primele manevre de reanimare, am reușit să-l stabilizăm și faptul că am avut un diagnostic antinatal am reușit ca la aproximativ trei săptămâni de viață să transferăm copilul la Milano. A fost o premieră și ne bucurăm. Am putut accesa formularul european al Casei de asigurări pentru a putea beneficia de intervenție chirurgicală în străinătate, pe baza transferului aerian. Am fost contactată de mămică, care mi-a transmis că  operația a decurs cu succes, iar copilul este bine”, a adăugat Carmen Zaboloteanu.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *