„Diamantul negru”! Tone de trufe recoltate din pădurile Botoșaniului

Trufele recoltate în acest sezon din pădurile Botoșaniului vor ajunge în farfuriile din marile restaurante din Europa. Direcția Silvică Botoșani a organizat o licitație pentru concesionarea dreptului de recoltare de trufe de pe raza pădurilor din județ, fiind adjudecată recoltarea a două tone. Campania de recoltare este în curs. Trufele sunt depistate doar cu ajutorul unor câini special antrenați.

În funcție de calitate și mărime se pot obține de la câteva sute la câteva mii de euro pentru un kilogram de trufe. Pe lângă trufe, din pădurile județului au fost recoltate, în acest an, flori de tei, flori de soc, flori de salcâm, flori de păducel, iarbă de sunătoare, dar și 25 de tone de leurdă verde.

„În  anul 2024 ne-am propus să recoltăm și să valorificăm o cantitate de 68.8 tone de plante medicinale și 63 de tone de fructe de pădure”, susțin reprezentanții Direcției Silvice.

Totodată, luna aceasta este în plină desfășurare campania de recoltare a fructelor de pădure. S-au contractat 63 de tone de măceșe.

„Toate produsele nelemnoase sunt achiziționate de la culegători de pe raza județului Botoșani, oferind posibilitatea populației din zonă de a obține venituri suplimentare”, precizează sursa citată.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *