Controale în spitale și cabinete de medicină de familie privind acordarea concediilor medicale. Trei medici sancționați

concediu medicalTrei medici au fost sancționați de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani, în urmă unui control care a vizat modul de acordare al certificatelor de concedii medicale.

În perioada 1 iunie-31 august, s-au desfășurat două actiuni de control operativ, fiind verificati un numar de cinci furnizori de servicii medicale, respectiv două unități spitalicești și trei cabinete de medicină de familie.

Au fost sanctionati cu avertisment un numar de 3 medici prescriptori care au eliberat certificate de concediu medical, pentru mai multe  neconformități constatate, respectiv datele înscrise în certificatele de concediu medical nu erau în concordanta cu datele consemnate în documentele de evidenta primara, respectiv nu există concordanta între numarul înscris în certificatul de concediu medical la rubrica Registru de consultație si numarul din registrul de consultatii al cabinetului medical unde s-a înregistrat si consemnat consultația medicală”, a declarat Alina Mustiață, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, s-a mai constatat și lipsa parafei medicului de pe certificatul de concediu medical eliberat, precum și lipsa de pe certificatul de concediu medical eliberat a numarului conventiei incheiate cu CAS Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

One thought on “Controale în spitale și cabinete de medicină de familie privind acordarea concediilor medicale. Trei medici sancționați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *