A murit un reputat medic. A fost mentor pentru multe dintre cadrele medicale din Botoșani

A murit un reputat medic, mentor pentru multe dintre cadrele medicale din Botoșani. Este vorba despre prof. univ. dr. Gabriela Ștefănescu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Vestea a fost copleșitoare pentru întreaga comunitate academică a UMF Iași.

Medic extraordinar, profesor devotat și prodecan al Facultății de Medicină timp de opt ani, un adevărat model de excelență profesională și umană, doamna profesor lasă o amintire de neșters în comunitatea academică și medicală.

Activitatea sa profesională a fost marcată de o pasiune profundă pentru știință și medicină, dar și de o dorință arzătoare de a aduce alinare și speranță pacienților săi.

Absolventă a Liceului „Ștefan cel Mare” din Suceava, Gabriela Ștefănescu și-a urmat chemarea către medicină la Iași. La finalizarea studiilor, și-a ales una dintre cele mai apreciate specialități – gastroenterologia. Pasiunea pentru medicină și pentru știință a dus-o la obținerea titlului de doctor în științe medicale și îmbrățișarea unei frumoase cariere didactice, pe lângă cea de medic, obținând titlul de profesor universitar în 2023. De-a lungul întregii sale cariere, a avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea învățământului medical superior ieșean și la consolidarea unei echipe de excepție în cadrul Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie.

Doamna prof. univ. dr. Gabriela Ștefănescu a avut o activitate științifică prolifică. A făcut parte din comitetul de organizare a numeroase evenimente științifice naționale și internaționale, este autor și coautor a unor manuale pentru studenți, a publicat în tratate de specialitate de referință, precum „Tratatul de psihiatrie” și „Gastroenterologie și Hepatologie Clinică”, a scris numeroase articole  în reviste de specialitate cotate ISI sau BDI și a prezentat peste 200 de lucrări științifice la conferințe naționale și internaționale.

Întotdeauna preocupată de binele celor din jur, atât în cadrul Universității de Medicină și Farmacie, cât și în activitatea sa clinică, Gabriela Ștefănescu a fost un reper de profesionalism, integritate și altruism. Colegii, prietenii, studenții, rezidenții și pacienții săi o vor păstra în inimile lor ca pe un mentor de excepție, medic devotat și un om de o rară noblețe.

Trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica Pogorârea Sf. Duh, Bucium. Slujba de înmormântare va avea loc la aceeași biserică, miercuri, 18 septembrie, ora 12.00.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *