Ce spun medicii ieșeni despre decesului preotului de la Biserica „Izvorul Tămăduirii” Botoșani: Patologia cu virusul West Nile a fost tratată, însă pacientul a dezvoltat şi o infecţie

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, astăzi, că preotul Ioan Alupoaiei, ajuns la spital cu virusul West Nile, a dezvoltat și o infecție care a dus la decesul acestuia.

Potrivit Agerpres, preotul, în vârstă de 62 de ani, din Botoşani, care a fost internat la Spitalul din Iași din cauza virusului West Nile, a murit în cursul zilei de joi.

A fost îngrijit pe sector, nu a necesitat internare în Terapia Intensivă. A fost supravegheat şi îngrijit de o echipă interdisciplinară. Patologia cu virusul West Nile a fost tratată şi combătută. Din nefericire, pe un organism tarat, pacientul a dezvoltat şi o infecţie cu clostridium difficile. Pacientul fiind slăbit, a dezvoltat un sepsis care a dus la decesul acestuia„, a explicat dr Florin Roşu.

Potrivit medicului, infecţia cu virusul West Nile se transmite prin înţepătura de ţânţar. Acesta recomandă persoanelor să se prezinte la spital imediat după apariţia primelor simptome, cum ar fi, de exemplu, febra.

După o luptă de trei săptămâni cu boala, părintele Alupoaiei s-a stins din viață pe patul unui spital din Iași.

Părintele Ioan Alupoaiei, în vârstă de 62 de ani, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ. Inițial, acesta a ajuns la Urgențe în stare critică și, după ce a intrat în comă neurologică, a fost transferat la Iași pentru tratament specializat.

A fost confirmată infecția cu West Nile și o vreme starea sa părea că se ameliorează, dar, din păcate, organismul a cedat. Specialiștii atrag atenția că infecția cu virusul West Nile este transmisă exclusiv prin înțepătura de țânțar și nu se răspândește de la om la om.

„Dacă aș putea, aș strânge toți țânțarii  din lume și i-aș toca mărunțel. În locul lor, aș lăsa florile să zboare”, este mesajul preotesei Eusebia postat în urmă cu câteva săptămâni.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, va participa, luni 16 septembrie, la slujba de înmormântare a părintelui Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din municipiul Botoșani, care va fi condus pe ultimul drum.

După o lună de suferință, duhovnicul credincioșilor din cartierul Parcul Tineretului și nu numai, părintele Ionică a trecut la cele veșnice joi dimineața. Pentru el se oficiază slujbe și parastase la Biserica „Izvorul Tămăduirii”.

Luni, 16 septembrie, la aniversarea zilei de naștere a preotesei Eusebia, după Sfânta Liturghie, în jurul orei 12:30, un sobor de preoți va săvârși Slujba înmormântării pentru clerici.

Preotul Ioan Alupoaiei, care a păstorit cea mai săracă parohie din municipiul Botoșani, s-a născut la 5 septembrie 1962 în localitatea Costești. Este licențiat al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” Iași din 1998, cu teza „Relația botez-convertire din perspectivă ortodoxă și neoprotestantă”. A fost hirotonit diacon și preot în anul 1998. A fost preot în localitățile Mihălășeni și Cătămărăști Vale. De la 1 decembrie 2001 este preot paroh la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din municipiul Botoșani.

Cu fonduri obținute de la enoriași, de la societăți comerciale și de la persoane colaboratoare, părintele a reușit inițial să amenajeze un loc de rugăciune format dintr-un tramvai dezafectat. La inceput enoriasii au privit cu suspiciune incercarea preotului de a construi o biserica atat de ciudata. In mai putin de o luna de zile, tramvaiul a fost transformat in biserica. Geamurile au fost acoperite cu icoane, iar deasupra vagonului a fost pusa o cruce mare de lemn. Altarul a fost construit separat, din lemn, si lipit vagonului. În data de 28 iulie 2004 au început săpăturile la fundația bisericii de zid.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *