Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani va continua angajările. Manager: Candidații au încredere în organizarea acestui concurs

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani va continua să recruteze personal medical și nemedical. Anunțul a fost făcut, miercuri, de managerul interimar al spitalului, Corneliu Prepeliță, care a declarat că, urmare a numărului mare de candidați înscriși pe posturile care au fost până acum vacantate, s-a redobândit încrederea în modul de organizare a concursului.

Potrivit sursei citate, numai la ultimele concursuri s-au înscris pe zece posturi de asistenți medicali 66 candidați, pe cele 13 posturi de infirmieri 63 de candidați, pe șapte posturi de îngrijitori 27 candidați, iar pe un post de brancardier s-au înscris trei candidați.

”Din analiza datelor trag concluzia că încrederea candidaților, a absolvenților de școli sanitare sau care au cursuri de calificare precum infirmierii este foarte mare în buna desfășurare a acestor concursuri. Faptul că pe 10 posturi de asistenți medicali s-au înscris 66 candidați, trag concluzia că candidații au încredere în organizarea acestui concurs, că acest concurs se desfășoară în mod absolut corect și acesta este un semn de normalitate. De fapt, așa trebuie să se desfășoare toate concursurile”, a precizat Corneliu Prepeliță.

Acesta spune că vor mai fi scoase posturi de medici, pe specializările unde nu s-au înscris, respectiv infecțioase, radiologie, Urgențe. La UPU au fost scoase patru posturi de medic și nu s-a înscris nimeni.

Urmează să mai demarăm procedura de scoatere la concurs a mai multor posturi de medici infecioniști. Avem vești bune că sunt infecționiști care ar dori să vină la Spitalul Județean Mavromati, ceea ce ne bucură foarte mult. Se vor mai scoate la psihiatrie, radiologie. Avem o problemă în ceea ce privește  posturile la UPU. Am scos patru posturi de medici specialiști în medicina de urgență și nu s-a înscris niciun candidat, astfel încât vom regândi această strategie și vom scoate la concurs posturi de medici rezidenți anul V în medicină urgență”, a mai spus managerul interimar al spitalului.

Un număr de 96 de posturi au fost deblocate prin memorandum în toamna anului trecut la Spitalul Județean Botoșani, însă abia acum s-a dat drumul la angajări.

Ultima oră! Percheziții în Centrul Vechi! Trei adolescenți au fost reținuți

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *