VIDEO Elevii botoșăneni, îndemnați de polițiști să anunțe nedreptățile din școli. „Îi îndemnăm să semnaleze orice incident în afara normelor legale”

Polițiștii botoșăneni îi îndemnă pe elevi să anunțe nedreptățile din școli. Comisarul de poliție Daniela Gheorghiescu, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că polițiștii au fost prezenți în zona școlilor încă de la începutul anului școlar, fie pentru a fluidiza traficul, pentru a sigura ordinea, dar și pentru a le transmite elevilor, părinților și cadrelor didactice o serie de măsuri de care să țină cont pentru prevenirea evenimentelor nedorite.

„Rămânem alături de ei în fiecare an școlar și îi îndemnăm să semnaleze fie personal, fie prin intermediul cadrelor didactice, al părinților, al consilierilor școlari, orice incident, orice eveniment care s-ar petrece în școala lor și care ar fi în afara normelor legale”, a declarat comisarul de poliție Daniela Gheorghiescu, din cadrul Biroului de siguranță școlară al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Potrivit acesteia, înainte de începerea anului școlar au avut mai multe activități de prevenire și au fost verificate inclusiv mijloacele de transport a elevilor. Totodată, pe parcursului anului de învățământ polițiștii vor desfășura în școli acțiuni pentru prevenirea abandonului școlar, a delicvenței juvenile, dar și a consumului de droguri.

 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *