Mesajul prefectului de Botoşani, Sorin Cornilă, la deschiderea noului an şcolar

Prefectul de Botoşani, Sorin Cornilă, a transmis, luni, cu prilejul deschiderii noului an şcolar, un mesaj pentru elevi, părinţi şi cadre didactice. El a vorbit, printre altele, de condiţiile create în şcoli pentru ca actul de învăţământ să poată să se desfăşoare în condiţii optime.

Iată mesajul prefectului:

Orice început vine cu noi oportunități. Mult succes în noul an școlar! Să fie cel mai bun și să profităm de toate oportunitățile, în beneficiul tuturor!
Dragi copii, astăzi pășiți într-un nou an școlar. Sunteți în acea etapă din viața voastră în care experimentați, învățați, descoperiți. Bucurați-vă de ea, fiți fericiți! Citiți, zâmbiți, faceți sport! Iar dacă astăzi aveți emoții, e normal să fie așa, le avem și noi, cei mari. Iar peste ani, când veți participa la astfel de evenimente, poate chiar din postura de educatori, învățători, profesori sau directori, cu siguranță veți fi emoționați. E normal să aveți emoții, dar îi aveți alături de voi pe părinți, bunici, domnii și doamnele învățătoare și profesori.
Procesul educațional se poate desfășura în condiții bune, doar în urma unor eforturi comune, ale Guvernului României, pe care îl reprezint în calitate de prefect, ale inspectorilor școlari, directorilor unităților de învățământ, ale părinților și ale autorităților locale.
Iar aceste eforturi au dat roade, se observă acest lucru. Clădirile unităților de învățământ arată mult mai bine, multe dintre ele au fost sau sunt în curs de reabilitare cu finanțare asigurată de Guvern prin PNRR, s-au făcut și se fac investiții în infrastructura școlară, chiar acum sunt în desfășurare multe licitații pentru dotarea școlilor cu table inteligente, proiectoare, tablete, laptopuri.
S-au făcut progrese. Nu în ritmul pe care mi l-am dorit, dar s-au făcut. În anul 2022, aveam la nivelul județului Botoșani, 36 de unități de învățământ cu toalete în curte, anul trecut aveam 20, anul acesta mai sunt 6. Cu un minim de efort din partea autorităților locale, nu am fi rămas și în acest an corigenți la acest capitol.
Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au înțeles rolul indispensabil al educației! Educația este singura noastră șansă, atât ca indivizi, cât și ca națiune.
Dragii mei, vă doresc mult succes în noul an școlar! Să-l începeți cu gânduri bune și planuri mari! Să fiți bine!

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *