Dureros! O comunitate întreagă îl plânge pe artistul din Botoșani, mort la 49 de ani. „Nu se mai naște un om cum ai fost tu”

Artistul din județul Botoșani care a murit la vârsta de 49 de ani a lăsat în urma sa lucruri valoaroase. Pe lângă amintirile frumoase create celor care l-au cunoscut Cristian Rîmbu a lăsat nenumărate naiuri realizate de el, lucruri valoroase realizate din lemn pentru biserici, dar și clipuri muzicale.

Cristi, cum îi spuneau apropiații, s-a stins în urma unui infarct. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus la Capela bisericii Sfinților Împărați Constantin și Elena din Darabani.

Cristian Rîmbu era un artist desăvârșit, un maestru al naiului. De altfel, unul dintre naiurile sale a ajuns chiar anul trecut în mâinile maestrului Gheorghe Zamfir, cunoscutul titan al naiului.

„Eu am transformat meseria în artă. Este foarte dificil, este multă matematică ca să faci un  nai. Ca să te apuci să faci trebuie să cunoști muzică, nu le-ai lipt și gata. Eu sunt sigur că sunt mulți naiști care cântă și cred că e bun sau văd că nu merge un tub, două, dar eu știu că sunt niște secrete pe care trebuie să le cunoști ca să faci un  nai”, spunea într-un interviu Cristian.

Iată câteva dintre mesajele transmise de apropiați:

„A plecat un prieten care îmi era ca un frate. Drum bun către Dumnezeu, suflet bun!”

„Rămas bun maiestre! A fost o onoare să vă cunosc și să cânt alături de dumneavoastră…încă nu îmi vine să cred. Condoleanțe familiei și multă putere”

„Nu se mai naște pe acest pământ un om cum ai fost tu”

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *