VIDEO Elevii dintr-o comună din Botoșani primesc bani de la primărie pentru a-și cumpăra rechizite și haine la începerea anului școlar

Elevii dintr-o comună din Botoșani primesc bani de la primărie pentru a-și cumpăra rechizite și haine la începerea anului școlar. Este vorba despre elevii din familii defavorizate din localitatea Păltiniș, care beneficiază de un sprijin din partea primăriei pentru a-i determina să nu renunțe la școală, dar și să obțină rezultate bune.

„Le-am acordat un ajutor financiar în valoare de 400 de lei per copil în vederea procurării rechizitelor și a îmbrăcămintei pentru începerea anului școlar. Am făcut un regulament prin care am pus niște condiții acolo, printre care abandonul școlar, prezența la ore, note, medii, ca să stimulăm copiii”, ne-a declarat primarul comunei Păltiniș, Costel Romanescu.

Potrivit acestuia, este vorba despre un număr de 120 de ajutoare financiare, în valoare de aproape 50.000 lei, bani de la bugetul local, care ajung la familiile cu probleme din punct de vedere financiar.

De altfel, la nivelul primăriei se mai acordă premii prin intermediul mai multor programe. Spre exemplu, de 1 iunie se acordă premiu pentru citit. Practic, de Moș Crăciun se oferă cadouri copiilor cărți, iar apoi se fac concursuri pe clase și cei care povestesc ce au citit primesc premii.

Sunt niște comisii de evaluare din cadrul profesorilor și a părinților și am zis și noi să venim în ajutorul copii cu acest trusou, ca să spunem așa, e un ajutor financiar”, a adăugat primarul.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *