Alertă în județul Botoșani după apariția virusului West Nile. Măsurile luate la nivelul tuturor comunelor

După apariția celor două cazuri de infectare cu virusul West Nile, autoritățile au dispus o serie de măsuri la nivelul județului Botoșani pentru prevenirea infectării altor persoane. Astfel, la cererea Ministerului Sănătății, a Direcției de Sănătate Publică Botoșani, precum și pe fondul secetei excesive, autoritățile locale din mai multe comunei au demarat acțiuni de dezinsecție.

„Rolul acestei acțiuni de dezinsecție este de a reduce numărul căpușelor, muștelor, insectelor dăunătoare, a țânțarilor precum și de a preveni răspândirea bolilor vectoriale (West Nile). Vă rugăm insistent să evitați plimbările în aer liber în timpul desfășurării acțiunii de dezinsecție. Închideți ferestrele și ușile locuințelor și asigurați-vă că animalele de companie nu sunt lăsate libere.Dezinsecția va fi realizată de o firmă specializată, utilizând substanțe avizate de autoritățile competente”, precizează reprezentanții Primăriei Gorbănești.

Doi bărbați, de 60 și 65 de ani de ani, din comuna Curtești și municipiul Botoșani, au ajuns la spital după ce au fost confirmați cu virusul West Nile.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *