Doina Federovici, președintele Consiliului Județean: Vom insista ca Muzeul Județean Botoșani să fie muzeu de rang național

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat, astăzi, că se fac demersuri la nivel central pentru ca Muzeul Județean de Istorie Botoșani să devină muzeu de rang național. Prin obținerea acestui statut, muzeul botoșănean ar primi și o finanțare mai mare.

Noi am insistat și vom insista și în perioada următoare ca Muzeul Județean de Istorie să fie muzeu de rang național, pentru că tot ce se desfășoară aici, cu toate piesele, natura lor, importanța lor, istoria lor, ne încadrăm perfect în normativul național. Ni s-a cerut să avem întâi sediul central total reabilitat. Muzeul rămâne sub autoritatea județeană, dar să aibă rang național. Noi am început demersul, dar ni s-a spus că în momentul în care va fi finalizată clădirea, atunci putem discuta”, a declarat Doina Federovici.

Lucrările de reabilitarea a clădirii Muzeului Județean sunt realizate în proporție de aproape 65%. Investiția are termen de finalizare februarie 2026.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *