Peste 2000 de botoșăneni nu au primit încă deciziile de recalculare a pensiilor. Directorul CJP Botoșani: Nu s-au putut elibera aceste decizii

Peste 2000 de botoșăneni nu au primit încă deciziile de recalculare a pensiilor, din cauza unor erori informatice în sistem. Anunțul a fost făcut astăzi de Cristina Anton, directorul Casei Județene de Pensii Botoșani, care a declarat, într-o conferință de presă, că deciziile urmează să ajungă la destinatari în cursul săptămânii viitoare.

”În momentul de față au fost trimise Poștei Române toate deciziile de pensii, urmează să fie emise și următoarele 2000 de decizii, pentru că mai avem într-adevăr un număr de 2000 de decizii care vor trebui trimise, undeva săptămâna viitoare. În momentul de față nu s-au putut elibera aceste decizii pentru că au migrat bazele de date imformatice, practic s-au suprapus, și se produc erori. Și atunci am preferat să nu trimitem acasă, la pensionari, deciziile emise greșit și să le rezolvăm în timp util, cât mai repede pentru a fi toată lumea mulțumită  și să nu existe erori. Sunt doar niște erori informatice pe care urmează să le remediem”, a declarat Cristina Anton.

La CJP Botosani,  la nivelul lunii august 2024 erau în plată un număr de 85.058 de pensionari, din care 76.816 pensionari proveniti din sistemul de stat si 8.242 de pensionari agricultori .

Din cele 76.816 dosare de pensii recalculate din sistemul public de stat, pentru 73.853 (96,15%) s-au emis si transmis decizii de recalculare.

De asemenea, din cele 73.853 de decizii recalculate, 61.336 de pensii se majoreaza ( 83,05%). Un număr de 5.162 de pensionari vor iesi din categoria beneficiarilor de pensie minima deoarece noul cuantum rezultat din contributivitatea la bugetul de asigurari sociale depășește valoarea de 1.281 lei a indemnizatiei ( pensiei) minime pentru pensionar, iar  pentru 12.517( 16,96%) de persoane cuantumul a scazut sau a ramas la aceeasi valoare a pensiei dupa recalculare.

Pensionarii urmează să primescă acasă informări precum că nicio pensie în plată nu scade. Din septembrie, vor intra la recalculare pensiile agricultorilor.

Conducerea Casei Județene de Pensii Botoșani a decis totodată să suplimenteze personalul de la ghișee, pentru ca timpii de așteptare a celor care au nelămuriri sau vor să depună petiții să nu fie foarte mari.

Îi asigur pe toți pensionarii botoșăneni de toată deschiderea noastră și îi așteptăm să ne adreseze întrebări să le putem răspunde tuturor problemelor ridicate sau a neînțelegerilor vizavi de aceste noi decizii de pensionare”, a mai spus directorul CJP Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *