Alegeri în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Botoşani

medicul Doru Culiceanu
medicul Doru Culiceanu

 Alegerile vor avea loc pe 3, 4 şi 5 octombrie. Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Botoşani este una independentă, care îşi desfăşoară activitatea la sediul Colegiului judeţean, membrii fiind aleşi prin vot direct, în urma candidaturilor pe care şi le vor depune. CV-urile şi cererile pentru candidatură se pot depune între 21 august şi 23 septembrie. Actualul preşedinte al Comisiei de Disciplină Botoşani este medicul Gheorghe Apetroaie.

Această comisie şi această formă de organizare a avut debutul acum şase ani. Comisia este aleasă pe şase ani, iar din aceasta vor face parte şase membri, cinci prin vot, iar unul desemnat de Direcţia de Sănătate Publică. Este necesar şi am dori pe cei care vor să candideze să-şi analizeze foarte bine dorinţa, să ştie că este vorba de o sarcină de o importanţă deosebită, care presupune nu numai cunoştinţe medicale, persoane care sunt cu o voce în lumea medicală, dar care au şi un comportament moral şi profesional ireproşabil şi care vor fi cei care vor analiza eventuale sesizări şi plângeri la adresa medicilor. Această comisie are un rol deliberativ şi decisiv„, a spus medicul Doru Culiceanu.

Comisia a avut în cei şase ani de activitate de rezolvat în jur de zece dosare ale unor medici reclamaţi de pacienţi. Potrivit lui Doru Culiceanu, comisia a sancţionat şi medici care au fost găsiţi vinovaţi, sancţiunile mergând de la mustrări până la propunere de restrâgere sau ridicare a dreptului de practică de la şase luni la un an.

Au fost şi asemenea decizii, dar care au fost contestate şi anulate de Comisia Superioară„, a adăugat Culiceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *