FOTO Preot din județul Botoșani, ridicat la rangul de iconom stavrofor de Părintele Mitropolit Teofan

Foto: Doxologia.ro

Un preot din județul Botoșani a fost hirotesit, sâmbătă, iconom stavrofor de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Este vorba de părintele paroh al Parohiei „Sfânta Teodora de la Sihla” din localitatea Viișoara, Marius Cătălin Condurache,  care a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan hirotesia întru iconom stavrofor.

Cei ce s-au implicat în lucrările desfășurate la zidirea bisericii din Viișoara au primit din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei ordine și distincții de vrednicie.

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost prezent sâmbătăa în Parohia „Sfânta Teodora de la Sihla” din localitatea Viișoara, Protopopiatul Darabani, unde a oficiat slujba de sfințire a noii biserici și a săvârșit Sfânta Liturghie.

Mulțime de credincioși din zona Darabaniului s-a adunat în rugăciune sâmbătă dimineață la Parohia Viișoara pentru a participa la slujba de sfințire a bisericii „Sfânta Teodora de la Sihla” din localitate.

După citirea pasajelor scripturistice specifice slujbei de târnosire, soborul slujitor a înconjurat biserica, binecuvântând zidurile locașului cu Sfântul și Marele Mir și cu apă sfințită. În continuare, Părintele Mitropolit Teofan, dimpreună cu preoții prezenți s-au îndreptat spre Sfântul Altar, unde potrivit rânduielilor bisericești a fost târnosită și pecetluită Sfânta Masă.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în aer liber, pe un podium special amenajat în aproprierea locașului de cult, potrivit Doxologia.ro

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *