Decizie finală a judecătorilor! Italianul care a provocat scandalul de la Brăeşti va sta după gratii 30 de zile

Decizie finală a judecătorilor în cazul bărbatului de 36 de ani din Italia care a înjunghiat trei persoane la Brăeşti şi care a fost arestat duminică, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoşani. Acesta va sta după gratii 30 de zile, ca urmare a faptului că magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au respins, miercuri, contestaţia privind arestarea preventivă pentru tentativă de omor.

Totul s-a petrecut pe 18 august, seara, când bărbatul de 36 de ani, pe fondul consumului de alcool și a substanțelor interzise, s-a crezut în filme.

Practic, în timp ce se afla împreună cu alți trei bărbați, din comuna Brăești, în curtea unei locuințe aparținând uneia dintre victime, pe fondul unui conflict spontan, i-ar fi lovit atât cu pumnul, cât și cu un obiect tăietor  provocându-le leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Ulterior, bărbatul de 36 de ani a urcat la volanul autoturismului personal și a părăsit locul faptei, iar în scurt timp a intrat cu vehiculul într-un cap de pod. În urma imapctului au rezultat doar pagube materiale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, rezultatul a fost pozitiv și în cazul testării pentru depistarea prezenței în organism  substanțelor psihoactive. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice.

Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, raportat la art. 204 Cod de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul – contestator CLEMENTE ROBERTO, împotriva Încheierii nr. 71 din data de 19.08.2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani în dosarul nr. 1468/40/2024. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă inculpatul– contestator Clemente Roberto să plătească suma de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 360 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu Tăşală Grigoriciuc Mirela conform delegaţiei nr. 2728/21.08.2024, pentru contestatorul – inculpat, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. În baza art. 273 alin. 4 şi 5 şi art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul interpretului de limbă italiană Barbacaru Mihaela Dorina aferent unui număr de două ore precum şi cheltuielile de transport rămân în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată astăzi, 21.08.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 rap. la art. 405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *