O primărie din Botoşani va monta zeci de camere video în toată comuna. Va fi monitorizată toată localitatea

O primărie din judeţul Botoşani va monta zeci de camere video în toată comuna. Este vorba de Primăria din comuna Lozna, care a obţinut o finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru  un ”Sistem de supraveghere video, Extinderea sistemului Wi-Fi în spațiile publice”, bugetul alocat fiind de 807.055 lei.

Investiția constă în realizarea unui sistem de supraveghere video cu circuit închis si o retea wi-fi, cu o infrastructură de comunicații pe suport de fibră optică și radio, pentru monitorizarea intersecțiilor și principalelor edificii socio-administrative de pe raza Comunei Lozna. În cadrul contractului se vor instala 39 de camere video IP, concentrate în 35 puncte si o retea wi-fi cu 15 AP-uri , fiecărei locații fiindu-i alocată o cameră video în funcție de configurația terenului și a clădirilor.

Scopul principal al lucrărilor este realizarea unui sistem de supraveghere video a traficului rutier si o retea wi-fi, privind creșterea siguranței sociale a cetatenilor și prevenirea criminalității în spațiile publice, avându-se în vedere ameliorarea efectelor sociale și economice negative existente în prezent”, susţin reprezentanţii Primăriei Lozna.

Urmareste-ne pe Google News

One thought on “O primărie din Botoşani va monta zeci de camere video în toată comuna. Va fi monitorizată toată localitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *