Italianul care a agresat trei bărbați din Botoșani, arestat preventiv. Este acuzat de tentativă de omor

Italianul care în cursul serii de duminică a agresat trei bărbați din județul Botoșani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoșani, la propunerea procurorii. De altfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au schimbat încadrarea juridică a faptelor acestuia de la loviri și alte violențe la tentativă de omor.

Cetățeanul italian, care se numește Clemente Roberto, a fost audiat prin intermediul unuii translator autorizat.

Un italian a fost reținut la Botoșani după un scandal de proporții și un accident produs la beție. Totul s-a petrecut pe 18 august, seara, când bărbatul de 36 de ani, pe fondul consumului de alcool și a substanțelor interzise, s-a crezut în filme.

Practic, în timp ce se afla împreună cu alți trei bărbați, din comuna Brăești, în curtea unei locuințe aparținând uneia dintre victime, pe fondul unui conflict spontan, i-ar fi lovit atât cu pumnul, cât și cu un obiect tăietor  provocându-le leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Ulterior, bărbatul de 36 de ani a urcat la volanul autoturismului personal și a părăsit locul faptei, iar în scurt timp a intrat cu vehiculul într-un cap de pod. În urma imapctului au rezultat doar pagube materiale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, rezultatul a fost pozitiv și în cazul testării pentru depistarea prezenței în organism  substanțelor psihoactive. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice.

Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 1458/144/P/2024. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Clemente Roberto sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tentativă de omor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 32 alineatul 1 raportat la articolul 188 alineatul 1 ?i 2 din Codul Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.08.2024 şi până la data de 17.09.2024, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Clemente Roberto. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 C.pr.pen. onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, av. Păun Lucian, în cuantum de 360 lei, rămâne în sarcina statului ?i se avansează din fondurile Ministerului Justiției în contul Baroului Botoșani. În baza art. 273 alin. (4) şi (5) şi art. 275 alin. (6) Cod procedură penală coroborat cu art. 7 alin. (2) şi alin. (3) lit. c) din Legea nr. 178/1997 şi art. 1 alin. (1) lit. a) şi art. (2) din Ordinul nr. 2907/2020 din 08.07.2020 al Ministrului Justiţiei, onorariul interpretului de limbă italiană Barbacaru Mihaela Dorina, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 19 august 2024, ora 19:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *