Concurs pentru șefii de secție din Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Anunțul făcut de manager

Managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, Corneliu Prepeliță, anunță concurs pentru șefii de secție din spital.  Acesta a declarat că la secțiile unde sunt șefi cu delegație, funcțiile vor fi scoase la concurs. Asta și după ce se va primi aprobarea de reorganizare a spitalului, care presupune desființarea unor secții.

La toate secțiile care nu au șefi de secție prin concurs, se va organiza un concurs”, a precizat Prepeliță.

În urma reorganizării, cele două secții de Obstetrică Ginecologie vor fi comasate și va funcționa doar una.

”De la începutul mandatului am identificat anumite probleme în ceea ce privește organizarea și funcționarea spitalului, nu probleme de ordin medical, lucru care trebuia realizat mai demult, dar trebuiau analize, discuții cu corpul medical și astfel s-a discutat atât în Consiliul medical, cât și în Comitetul Director, modificările constând în comasarea secțiilor de obstetrică -ginecologie din cadrul Maternității într-o singură secție, cu 94 de paturi”, a declarat Corneliu Prepeliță.

De asemenea, la Secția Chirurgie generală s-a suplimentat numărul de paturi cu încă patru, la secția Urologie s-au adăugat încă trei paturi, iar la Secția Chirurgie plastică și reparatorie s-a majorat numărul de paturi cu încă patru.

La Secția Neurologie vor fi transformate 10 paturi de acuți în zece paturi de cronici și neurologie, iar compartimentul ORL pediatrie va fi inclus în cadrul Secției de Chirurgie pediatrică.

În cadrul spitalului se vor înființa trei laboratoare. Este vorba de un Laborator de microbiologie medicală și RT-PCR la Secția de Boli Infecțioase, un  Laborator de endoscopie digestivă, diagnostic și intervențională cu salon de supraveghe post-anestezie și un Laborator de cistoscopie diagnostic și intervențională cu salon de supraveghere post-anestezie( SPA). Propunerile au fost trimise spre avizare Direcției de Sănătate Publică, după care spre aprobare Ministerului Sănătății.

Urmareste-ne pe Google News

 

One thought on “Concurs pentru șefii de secție din Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Anunțul făcut de manager

  1. Reorganizăm, reorganizăm…. Nu știu, poate este bine, însă întrebarea este alta: când se vor organiza secții noi, absolut necesare pentru un județ cu ceva mai mult de 400.000 de locuitori? Spre exemplu o secție pentru implantarea stimulatorului cardiac și una pentru operații de natură oncologică , eventual înlocuiri de organe ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *