Astăzi încep Zilele oraşului Flămânzi

hora la famanziSâmbătă, 13 august, debutează, Zilele oraşului Flămânzi. Manifestările, care durează până luni, de Sfânta Maria, încep cu un simpozion şi continuă sâmbătă cu un festival folcloric şi duminică cu ziua tineretului.

Iată programul:

Sâmbătă, ora 17.00, în sala de consiliu a Primăriei:

Simpozion „Flămânzi- scânteie de viaţă şi simţire românească”, ediţia a doua. Tema simpozionului este „Prof. univ. dr. Ion Bojoi- Eminent slujitor al geografiei româneşti”.

Vor susţine comunicării: prof. univ. dr. Adrian Graur, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. Constantin Mursa de la Grupul Şcolar Nicolae Bălcescu Flămânzi, prof. univ. dr. Constantin Rusu de la Facultatea de Geografie- Geologie a Universităţii A. I. Cuza Iaşi, prof. drd. Ionel paraschiv de la Şcoala Normală Vasile Lupu Iaşi, prof. univ. dr. Vasile Efros, prodecanul Facultăţii de istorie- geografie de la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, şi prof. drd. Elena Diminiceanu de la Grupul Şcolar Nicole Bălcescu Flămânzi.

Urmează o acordare de diplome pensionarilor din educaţie de către primarul Flămânziului, Constantin Pitorac, sub genericul „Recunoştinţă pentru cei care au educat numeroase generaţii de copii ai aşezării noastre”.

De asemenea, va fi o lansare de carte. Vor fi lansate cărţile „Arhivele urbei”- volumul II intitulat „Familii boiereşti din Ţinutul Flămânziului” sub semnătura publicistului Gabi Gomboş, volumul de versuri „Tăcerea pomilor” semnat de doctorul în economie Mihai Hăisan şi „Cocteil în cranii mici”, „faima de dincolo” de Constantin Arcu.

Ziua se va încheia cu dezvelirea bustului profesorului Ion Bojoi de la Şcoala Cordun, care îi poartă numele. Lucrarea este semnată de Marcel Mănăstireanu.

Duminică, de la ora 13.00, în pădurea Ţiganca începe a IX-a ediţie a Festivalului folcloric „Hora de la Flămânzi”. Vor evolua Fanfara de la Stamate- Suceava, Ansamblul folcloric Stejărelul- Tudora, Ansamblul folcloric Codruletu din Vorona.

De la 15.30, vor urca pe scenă Ansamblul „Hora” din Străşeni- Republica Moldova, Ansamblul Drăgaica din Ungheni- Republica Moldova, şi Grupul Etnofolcloric „Tălăncuţa” (surorile Osoianu) din Chişinău.

De la 17.45, va evolua Ansamblul „Trei generaţii” din Flămânzi

De la 18.15, va concerta Orchestra Rapsozii Botoşanilor, dirijor Ioan Cobâlă.

Luni, 15 august, va fi Ziua tineretului.

De la ora 10.00 are loc un meci de fotbal amical dintre FC Botoşani şi selecţionata Flămânziului.

La 11.30, va începe Crosul Tineretului pe distanbţa Grup Şcolar Nicolae Bălcescu- Pădurea Ţiganca, urmat, de la 12.00, de un turneu de tenis cu piciorul pe trei categorii de vârstă (tot în pădurea Ţiganca).

La ora 17.00 va avea loc Miss Flămânzi 2011, iar la 19.00 va începe un concert extraordinar cu Hi-Q, Rusti-k şi Alyona şi DJ Summerain.

Invitaţi speciali: Pamgil Roată, Mihai Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *