Liberalii acuză: În spitalele din Botoşani se fură de la cel care face achiziţia până la bucătar

Soptica in PNLS-a furat şi se fură în continuare în toate spitalele şi centrele sociale din judeţul Botoşani, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu. Acesta afirmat că în spitalele din Botoşani se fură de la cel care face achiziţia până la bucătar şi crede că acestă problemă ar putea fi elimininată prin descentralizare. Ţurcanu a refuzat să dea exemple concrete de spitale în care se fură.

Cine împarte parte-şi face. Aici avem o problemă, însă se poate rezolva prin descentralizarea tuturor serviciilor şi impunerea unui standard foarte clar de calitate-preţ. Dacă pe piaţă un cartof este 1 leu kg, la spitalul X îl achiziţionează cu 5 lei. De patru-cinci ori mai mult. Normal că nu ai bani. Realitatea este aproape în mai multe spitale, dar Spitalul Judeţean este un spital unde a fost un dezastru şi este un dezastru din punct de vedere organizatoric„, a precizat Ţurcanu.

Acesta a spus că organizaţia judeţeană a PNL îşi doreşte ca toate spitalele din judeţul Botoşani să fie de gradul III şi dacă se vor comasa actualul manager al Spitalului Judeţean, Ovidiu Mimor, să îşi dea demisia din funcţie, iar postul să fie scos la concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *