Linia de tren Botoșani- Verești va intra în reparații. Investiție de 675.000 de euro

O porțiune din linia de tren spre Botoșani va intra în reparații. SRCF Iași investește 675.000 de euro pentru a repara terasamentele de pe linia 509 Verești – Botoșani. Pe această porțiune exista riscul ca circulația să fie complet oprită pe acel tronson, iar viteaza a fost restricționată la 30 km pe oră, deoarece terasamentul este instabil.

Valoarea totală a contractului este de 3.361.340 de lei, echivalentul a 675.000 de euro. Termenul pe care va fi semnat contractual este de 12 luni. Vor fi efectuate lucrări și lângă linie.

„Lucrări de reparații terasamente (inclusiv eliminare puncte periculoase): Linia 509 Verești – Botoșani, interval de stație Verești – Bucecea, km. 15+300 – km. 15+800, proiectare si execuție. Neconsolidarea terasamentului poate duce la accentuarea degradărilor existente, fapt ce ar putea pune în pericol siguranța circulației, putând duce chiar și la închiderea circulației trenurilor, se precizează în anunț. În Raportul de expertiză se menționează că zona este încadrată ca punct periculos de categoria I, din cauza terasamentului instabil, motiv pentru care viteza a fost restricționată la 30 km/oră”, se arată în caietul de sarcini.

 

Urmareste-ne pe Google News

O mare fabrică din Botoşani, abandonată de proprietar şi sancţionată de Primărie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *