Botoșăneni infectați cu virusul HIV-SIDA. Câte cazuri s-au înregistrat anul acesta

foto: fsanp.ro

Sute de botoșăneni sunt infectați cu virusul HIV-SIDA, cei mai mulți dintre cei afectați s-au ales cu această boală în urma relațiilor sexuale neprotejate.

Numai în primele cinci luni ale anului acesta, cinci persoane s-au îmbolnăvit, iar două dintre ele au decedat din cauza acestui virus.

În total, în evidența Spitalului Județean Mavromati Botoșani sunt 268 de persoane diagnosticate cu această infecție, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Sida este o boală provocată de virusul HIV, care atacă celulele sistemului imunitar. Netratat, sistemul imunitar slăbește, astfel încât organismul nu poate să se apere împotriva diferitelor bacterii, virusuri sau a altor microbi. Acest lucru se întâmplă atunci când SIDA se dezvolta.

Transmiterea virusului HIV se face în principal prin sânge și produse din sânge, ce au fost inițial contaminate; prin raport sexual neprotejat; prin transmitere verticală de la mamă la făt. Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani derulează Programul național de prevenire, supraveghere și control al infecției HIV/SIDA, în cadrul căruia are loc monitorizarea evoluției infecției HIV/SIDA.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *