FOTO & VIDEO Revoltă într-o localitate din Botoșani! Oamenii au protestat, păziți de jandarmi și polițiști

Revoltă cu zeci de oameni într-o localitate din județul Botoșani. Oamenii au organizat un protest, de data aceasta autorizat, manifestându-și nemulțumirea față de mașinile de mare tonaj care trec prin zonă spre balastieră și, spun ei, le crează un disconfort și le distrug casele.

Păziți de jandarmi și polițiști, localnicii din Icușeni, comuna Vorona, s-au plâns de drumul distrus, dar și de faptul că terenurile lor au fost folosite ilegal pentru drum, pe unde trec camioanele.

„Uitați ce drum avem! Tot fărâmat! Prafaraie și nenorocire! Lumea a ieșit, am protestat, vorbim în gol. Și acum se cară”, spune, supărat, un localnic.

„Eu am teren proprietate aici, pe care s-a făcut un drum. Drumul ăsta nu l-a făcut nici CAP-ul. Noi vrem să nu mai treacă pe terenul nostru, deschidem proces- tulburare de posesie, pentru că eu am act de proprietate”, a spus un localnic.

„Toate casele sunt afectate, sunt case bătrânești, sunt case cu lut, normal că se dârdâie. Eu n-am treabă cu balastiera, eu am treabă cu… Să se facă drumul, să se asfalteze, să intrăm și noi în UE, nu?”, a mărturisit un localnic.

Primarul comunei Vorona, Aurel Ștefan, susține că protestul este organizat de o familie din sat, care are un interes.

Este un protest interesat, pornit și întreținut de cineva care are un interes concret pentru că i se împiedică o afacere ilegală desfășurată pe picior mare. În acest protest invocat în mod artificial, dintr-un interes, este exploatat și politic de niște oameni care nu se ridică la nivelul înțelegerii problemelor adevărate. Se invocă scăderea nivelului apei din fântâni din cauza exploatațiilor din Siret. Siretul este la peste o mie de metri, la peste 1.500 de metri cred că distanță, dar scăderea nivelului de apă știm cu toții că nu este numai aici, este peste tot în județul nostru și din păcate în toate județele țării”, a declarat primarul Aurel Ștefan, care a menționat că infrastructura nu este afectată de acum, când a început tranzitul în balastieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *